Після знищення Мотороли СБУ закликала українців пильнувати терористичні загрози

 

У зв’язку із загостренням ситуації в районі АТО та погрозами ватажків терористів після вбивства Мотороли Служба безпеки України закликала громадян у всіх регіонах країни “бути пильними та інформувати правоохоронців про виявлені підозрілі предмети та осіб”.

“Громадяни можуть анонімно повідомити СБУ про такі випадки за номерам гарячої лінії 0 800 501 482 та за телефонами довіри регіональних управлінь спецслужби”, – інформує прес-центр.

“CБ України та інші правоохоронні органи системно реалізують комплекс превентивних заходів, що відповідають рівню очікуваних загроз. Усі дії відбуваються у рамках чинного законодавства, зокрема Закону України “Про боротьбу з тероризмом”.

Ситуація з антитерористичною загрозою знаходиться під контролем. При надходженні достатніх даних відповідні заходи будуть вжиті”, – заявляють в СБУ.

У спецслужбі нагадують, що згідно з вимогами пункту 8 постанови Кабінету Міністрів України від 18.02.2016 № 92, керівником АТЦ СБУ прийнято рішення щодо встановлення таких рівнів терористичних загроз:

  • “ЧЕРВОНИЙ” – Донецька та Луганська області, АР Крим;
  • “ЖОВТИЙ” – Запорізька, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська та Чернігівська області;
  • “СИНІЙ” – Дніпропетровська, Закарпатська, Рівненська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Київська області та м. Київ;
  • “СІРИЙ” – Вінницька, Волинська, Житомирська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Полтавська та Тернопільська області.

Як відомо, ввечері 16 жовтня ЗМІ повідомили, і в “ДНР” підтвердили, що у ліфті житлового будинку у Донецьку загинув один із відомих бойовиків “ДНР”, громадянин Росії Арсеній Павлов із позивним “Моторола”, який хвалився вбивством 15 українців.

Після вбивства Мотороли ватажок “ДНР” Олександр Захарченко оголосив українських військових “поза законом” зокрема і на території України. “Ходіть тепер і бійтеся”, – пригрозив він.

Читайте також:
Бойовик Гіві за вбитого Моторолу обіцяє рівняти з землею всі міста до Києва і вбивати мільйони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна