За добу бойовики відкривали вогонь по позиціях ЗСУ понад 40 разів, найбільше – на Луганщині

 

За минулу добу, 15 жовтня, російсько-окупаційні війська 43 рази відкривали вогонь по позиціях українських ЗС, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Уперше за кілька днів найбільше обстрілів зафіксовано на Луганському напрямку – 19. Зокрема, у напрямку Новозванівки ворог використовував артилерію калібру 152 мм та 122 мм. В Новоолександрівці обстріли з боку бойовиків тривали з мінометів 120-го калібру, в Станиці Луганській – з мінометів калібру 82 мм. Також по підрозділах Збройних сил України вели вогонь з артилерії калібру 122 мм та мінометів обох калібрів у районі Попасної.

На Маріупольському напрямку у штабі нарахували 18 випадків порушення “режиму тиші”. Вогонь з мінометів калібру 120 та 82 мм противник відкривав у районах Мар’їнки та Красногорівки. В Широкиному окрім мінометів обстріли тривали з озброєння БМП, гранатометів та кулеметів великого калібру, а в Старогнатівці – із застосуванням стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку відбулось 6 обстрілів українських позицій. У Зайцевому з боку російсько-окупаційних військ було застосовано вогонь з мінометів 120-го калібру, а по захисниках Авдіївки, Новгородського та Троїцького окупанти використовували гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю.

Читайте також:
France24 показав, як бойовики “ДНР” влаштовують фальшиві обстріли “з боку ЗСУ”
та отримують російську зброю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна