France24 показав, як бойовики “ДНР” влаштовують фальшиві обстріли “з боку ЗСУ” та отримують російську зброю

 

В ефірі провідного французького телеканалу France24 показали розгорнутий сюжет про те, як проросійські бойовики на Донбасі імітують обстріли з боку Збройних сил України, намагаючись їх дискредитувати.

Сюжет в ефірі France24 вийшов 15 жовтня, передає “Українська правда”.

Автор відео –  британській журналіст VICE News Джейк Ханрахан – у своєму Твіттері зазначив: “ДНР” фальсифікують обстріли”.

Він зазначив, що “можливо, [бойовики] “ДНР” змагалися за свої позиції, при цьому стверджують, що ці обстріли – з боку України”.

На камеру представники “ДНР” заявляють, що після кожного боєзіткнення з силами АТО їхні боєприпаси “поповнюються до роти”.

“Багато трофеїв. У нас дуже багато трофеїв”, – запевняють бойовики.

При цьому журналісти стали свідками, як бойовики та проросійські “журналісти” домовляються між собою про фейковий обстріл з боку сил АТО.

“Че сделаем, как?  – Ну такое, вроде как украинская сторона нарушает перемирие… – Да, да… Я их одену в украинску форму… Никто не поймет – трофеев много”, – свідками такого діалогу між бойовиком та “журналістом” стала іноземна преса.

Також у репортажі  можна побачити російське озброєння та військову техніку, присутню на території Донбасу – зокрема, вантажівки “Урал” з номерами армії РФ.

Самі бойовики відверто заявляють про постачання їм зброї Росією.

“Якщо у 2014 році ми не знали, що з нами буде і що ми помремо за свою справу, то тепер вже є якась надія – ми вже не самі, нас підтримують, ми організувалися в армію, у нас є техніка, – “Урали”, машини, якась легка бронетехніка, зброя нам поставляється вже нормально”, – заявив бойовик із позивним “Граніца”.

Читайте також:
“Усе для миру”. Росія перекинула на Донбас ще 5 “градів” і 28 танків, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна