У Маріуполі знову облили фарбою патріотичний мурал, подарований полком “Азов”

 

У Маріуполі невідомі вандали знову сплюндрували мурал, подарований місту Цивільним корпусом “Азов”.

Про це повідомляє сайт 0629 із посиланням на очевидців.

“На цей раз поверх фарби, вилитої на образи воїнів УПА та «Азову» після відновлення настінної картини українськими активістами проекту «БУР», панно було розмальоване червоною фарбою”, – зазначив маріуполець, який розповів про вандалізм.

mural-mariupol-farba1

 

Як писала “Новинарня“, патріотична фреска на вулиці Енгельса 35-а в центрі Маріуполя (біля шахового клубу) з’явилася 26 грудня 2015 року.

Її назвали “Дух часу”, адже художниця Олена Владимирська зобразила героїчних воїнів від часів Київської Русі до наших днів. З боків від бійця АТО – озброєний козак, солдати УПА й армії УНР та вояк князівської доби.

Тоді куратор акції Діана Берг зазначила, що мурал подарований Маріуполю полком “Азов” у рамках проекту “Агентства розвитку Приазов’я”.

Мурал уже не раз потерпав від атак вандалів – малюнок дряпали, замальовували обличчя воїнів блакитною смугою, забризкували сірою фарбою.
Після тих випадків представники полку “Азов” повідомляли, що київська художниця відновить зображення, і надалі його охоронятимуть.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна