Поліція Донеччини затримала бойовика “Мурав’я”, який пройшов від тюрми через Ростов до Дебальцевого

 

У Донецькій області затримали бойовика-кримінальника, який проходив навчання в Росії та брав участь в атаках на Донецький аеропорт. Про це 15 жовтня повідомили в облуправлінні Національної поліції України, розповівши про “бойовий шлях” терориста.

“20-річний чоловік приєднався до бойовиків у квітні 2014 року, одразу після того, як вийшов з тюрми у Горлівці, де відбував покарання за пограбування. Спочатку хлопця, який отримав прізвисько “Муравей”, направили до Ростова в РФ для проходження курсу молодого бійця”, – повідомили у поліції.

До України він повертався у складі колони бронетехніки з БМП та “Уралів”. За словами затриманого, серед понад 100 осіб особового складу тільки близько 30 були українцями, інші – мешканці Росії.

“Керівництво направило новобранця до Донецького аеропорту, де його рота була повністю розбита – живими залишилося тільки шестеро. Після – знову навчання у Ростові, цього разу вже на розвідника-диверсанта та участь у боях на підступах до Дебальцевого. Там його група знову була розбита, а сам “Муравей” отримав поранення у живіт”, – повідомили в Нацполіції.

Після лікування бойовик взяв відпустку, але назад до “побратимів” не повернувся. 22-річний чоловік переїхав до села Верхньоторецьке, де вирішив розпочати нове життя.

“Під час перетину лінії розмежування він і був затриманий оперативниками. Серед речей поліцейські знайшли військовий квиток “ДНР”, відомості про лікування у медичних закладах після поранення та ін. Згідно зі ст. 260 КК  (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) затриманому може загрожувати до 15 років позбавлення волі”, – йдеться у повідомленні НП.

Читайте також:
На Маріупольському напрямку затримали розвідника “ДНР” із медалями за бої. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна