На Сумщині підліток удома підірвав гранату, яку знайшов на вулиці. ФОТО

 

У місті Ромни Сумської області підліток підірвав у квартирі гранату. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Сумській області.

Вибух стався в ніч на 15 жовтня.

В поліцію про НП повідомив лікар бригади швидкої допомоги. За його словами, осколкові поранення верхніх кінцівок отримали двоє братів – 2002 і 2013 років народження. Після надання медичної допомоги діти були відпущені додому.

Осколки також пошкодили вхідні двері квартири, стіни, підлогу і холодильник.

Підліток пояснив, що знайшов гранату і приніс її додому. Він показав свою “знахідку” матері і вітчиму, але вони не звернули на це уваги.

“Хлопець зайшов у свою кімнату, де також був його молодший брат, після чого витягнув чеку. Це щастя, що він здогадався викинути гранату в коридор і зачинити двері. Це і врятувало життя дітям та іншим членам сім’ї”, – заявила начальник роменського відділу поліції Юлія Загамула.

“Така недбалість батьків є просто злочинною. Адже від вибуху могли постраждати й інші їх малолітні діти, оскільки в їх сім’ї виховується четверо, так і мешканці всього будинку”, – додала вона.

За попередніми висновками співробітників поліції, у двокімнатній квартирі стався вибух гранати Ф-1.

Наслідки вибуху – у фотогалереї:

posicheniy-ulamkami-granati-holodilnik vibuh-granata-f-1 vibuh-granata-f-1-_1
<
>
Посічений уламками гранати хо

За даним фактом поліції розпочато кримінальне провадження за ст. 263 ч. 1 Кримінального Кодексу України – “незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”, передає канал “112”.

Читайте також:
Поліція Києва виявила сховок з арсеналом зброї з АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна