Політичному врегулюванню на Донбасі має передувати відчутний прогрес у безпекових питаннях, – Порошенко

 

Президент Петро Порошенко наголошує, що задля врегулювання ситуації на Донбасі політико-дипломатичним шляхом Росія, як країна-агресор, та проросійські бойовики мають дотримуватися Мінських домовленостей та виконати всі взяті на себе зобов’язання.

“У Нормандському форматі та в рамках Мінського процесу наші дипломати тримають переговорну позицію, згідно якої крокам із політичного врегулювання має передувати абсолютно необхідний, очевидний, відчутний і беззаперечний прогрес у безпекових питаннях”, – заявив Порошенко під час виступу на Софійській площі на церемонії складання урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею імені Івана Богуна в День захисника України.

Петро Порошенко підкреслив, що паралельно із мужньою обороною військовими кордонів держави на Сході, захист тримають і дипломати.

“Справжніми захисниками України є й наші «високомобільні дипломатичні сили», які на міжнародних переговорах всіх рівнів створюють сприятливі умови для політико-дипломатичного врегулювання на Донбасі”, – зазначив президент.

Одним із найсвіжіших прикладів він назвав злагоджену роботу української дипломатії та делегації народних депутатів в Парламентській асамблеї Ради Європи, “яка добилася чіткого визнання Росії країною-агресором та включення до резолюції пункту про необхідність продовження санкцій проти Російської Федерації”.

“Це наш спільний успіх – проукраїнської міжнародної коаліції, народних депутатів України та наших дипломатів”, – резюмував Петро Порошенко.

Читайте також:
Порошенко: Хто до нас з мечем прийде, той від щита й загине

Найєм: Нав’язуваний Заходом Мінський план – це зґвалтування, яке ми не пробачимо

Байден порівняв Донбас із Техасом і заявив, що Україна згідна на його “особливий статус”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна