МЗС: Захід боїться посилити тиск на Путіна через його ядерну зброю

 

Захід боїться заганяти президента Росії Володимира Путіна в кут через наявність у Москви ядерної зброї. Таку думку висловила заступник голови МЗС України Олена Зеркаль, повідомляє “Радіо Свообода“.

“Вони дуже бояться того, що Путін, будучи загнаний у кут, може скористатися чимось, чим вони ніколи б не скористалися б”, – зазначила Зеркаль.

За її словами, відключення SWIFT (міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів) як санкція проти Росії поки не розглядається.

“Ще у 2014 році, коли ми виходили на останню хвилю санкцій, ми обговорювали з європейськими партнерами цю можливість і залишили її як крайній засіб тиску. Але виключити, що можливість існує, зараз принаймні ми не можемо. Звичайно, що це може бути як крок у зв’язку з якимись дуже несподіваними подіями, але ми сподіваємося, що таких заходів не треба буде вживати”, – додала заступник міністра закордонних справ.

На думку Зеркаль, своїми діями в Сирії Путін дає додаткові важелі Україні для переговорів з лідерами західних країн про продовження і посилення санкцій проти Росії.

Читайте також:
Путін визнав участь РФ у війні на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна