Зачинщика захоплення Харківської ОДА в ході “руської весни” випустили під заставу

 

Підозрюваний в організації та активній участі в масових заворушеннях під час захоплення Харківської ОДА в квітні 2014 року Спартак Головачов вийшов з СІЗО після сплати застави. Про це повідомив його адвокат Дмитро Тихоненков.

“Вчора (у середу) застава була оплачена, сьогодні я документи всі подав, і хлопці Спартака вже забрали, він вже вдома”, – цитує Тихоненкова “Інтерфакс-Україна”.

Він пояснив, що в справі Головачова змінився суддя (колишній – Сергій Діденко – пішов у відставку, справа була передана Світлані Шмадченко), і справа повинна слухатися від самого початку.

У середу, 12 жовтня, на підготовчому засіданні захист заявив клопотання про пом’якшення запобіжного заходу. Суддя визначила запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 206 тис. 700 грн.

Тихоненков відмовився сказати, хто заплатив ці гроші, пославшись на те, що його підзахисний не уповноважив його оприлюднювати цю інформацію.

Адвокат також зазначив, що під час попереднього слухання справи суд двічі виходив на суперечки, під час яких держобвинувач вимагав призначити Головачову покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

“Навіть якби його призначили, він би 30-го числа все одно повинен був вийти (за “законом Савченко”)”, – зауважив Тихоненков.

Як відомо, увечері 6 квітня 2014 року проросійськи налаштовані активісти захопили будівлю Харківської ОДА. В результаті антитерористичної операції 8 квітня були затримані 65 осіб. Всім їм оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України.
32-м із них обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави, 19 помістили під домашній арешт, ще 13 внесли заставу. Пізніше під заставу були випущені ще 10 осіб, а потім – троє.
Представник Українського східного блоку Єгор Логвинов і проросійський активіст-стрімер Сергій Юдаєв заарештовані без можливості внесення застави.
Аналогічний запобіжний захід було обрано щодо затриманого пізніше ще одного активіста Спартака Головачова.
На початку червня 2014 року справу було передано в Київський райсуд Харкова.

Читайте також:
Комуністку Александровську випустили під домашній арешт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна