Штаб АТО спростував заяву ватажка “ДНР” про збитий український гелікоптер

 

На Донеччині 12 жовтня бойовики не збивали українські військові гелікоптери. Про це в коментарі УНІАН заявив речник штабу АТО підполковник Віктор Шубець, реагуючи на заяву ватажка “ДНР” Олександра Захарченка.

“Ця інформація не відповідає дійсності. Навіть більше, ми не використовуємо бойові вертольоти в зоні АТО, ми використовуємо транспортні вертольоти, і то, лише в екстрених випадках для евакуації поранених”, – сказав підполковник Шубець.

У коментарях іншим ЗМІ він уточнив, що бойовики з початку доби, 13 жовтня, шість раз обстріляли позиції сил АТО. Зокрема, в районі Авдіївки бойовики застосували важке озброєння, заборонене мінськими домовленостями. Крім того, під обстріл мінометів потрапило Водяне. Активність бойовики проявляли і в районі Станиці Луганської.

Раніше 13 жовтня російські ЗМІ поширили заяву ватажка “ДНР” Захарченка, який стверджував: “Вчорашні втрати і спроба атакувати нас вертольотом теж закінчилася невдало, він був збитий, але приземлився на їхній (українській) території”.

Читайте також:
За добу в лавах ЗСУ семеро поранених та двоє контужених, у бойовиків – троє вбитих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна