Полторак виступив за те, щоб поранені військові змогли продовжувати службу

 

Міністерство оборони працює над тим, щоб поранені військові мали можливість продовжити службу. Про це йдеться на сторінці у “Фейсбуці” глави оборонного відомства Степана Полторака.

“Більшість із них (військових), навіть частково втративши через поранення працездатність, прагнуть продовжувати службу. Наразі ведеться робота щодо надання можливості проходження військової служби для учасників бойових дій, які через поранення частково втратили свою працездатність, але мають бажання продовжувати служити”, – сказав Степан Полторак під час відвідин Вінницького військового шпиталю.

Генерал армії заявив про цінність таких кадрів.

“Вони вже мають практичний бойовий досвід, довели та загартували свої знання та здібності у бою, а тому необхідні військам. Один такий військовослужбовець вартий десятка новобранців”, – сказав міністр оборони.

У “ФБ” він повідомив: “Відвідав вінницький військовий шпиталь, де сьогодні відкрили кабінет комп’ютерної томографії. Загалом цього року для військових медичних закладів ми закупили два таких томографи та інше медичне обладнання.

Кожен військовослужбовець має право на гідне медичне обслуговування, повинен бути впевненим, що в разі біди йому прийдуть на допомогу та збережуть його здоров’я. Вже на наступний рік ми спланували збільшення бюджету на медичне забезпечення по загальному фонду на 100 мільйонів гривень. Це крок вперед, але попереду ще не один крок для гідного забезпечення військовослужбовців”.

Читайте також:
У Дніпрі – величезні черги з бажаючих здати кров для 10 поранених бійців АТО. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна