У Дніпрі СБУ затримала російського інтернет-пропагандиста. ВІДЕО

 

Служба безпеки України затримала в Дніпрі мешканця цього міста, який за завданням російських спецслужб вів активну антиукраїнську пропаганду.

47-річний адміністратор однієї з радикальних інтернет-спільнот розповсюджував та репостив підготовлені спецслужбами РФ сепаратистські матеріали, спрямовані на загострення суспільно-політичної обстановки в області, провокування масових акцій протесту, пропагував входження Дніпропетровської області до складу Російської Федерації, зазначає прес-центр СБУ.

“Пропагандист «русского міра» інформував своїх кураторів про настрої серед населення та готовність до протестних акцій, пов’язаних із підвищенням тарифів на комунальні послуги. Також вивчав можливість організації проплачених російською стороною мітингів”, – ідеться в повідомленні спецслужби.

Під час проведення обшуку співробітники спецслужби вилучили у зловмисника телекомунікаційне обладнання з доказами протиправної діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Читайте також:
СБУ арештувала киянку, яка “Вконтакті” вела “сепарські” спільноти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна