На Маріупольському напрямку затримали розвідника “ДНР” із медалями за бої. ВІДЕО

 

Бойовика терористичної організації “ДНР” на прізвисько “Філ”, який вів розвідку позицій українських підрозділів на Маріупольському напрямку, затримала Служба безпеки України спільно з бійцями Збройних сил. Його взято від варту відповідно до ст. 208 КПК України, повідомляє прес-центр СБУ.

За даними відомства, 35-річний уродженець Авдіївки з 2014 року брав участь у бойових діях на стороні терористів поблизу Слов’янська, Широкиного, Саханки, Савур-Могили й неодноразово відзначався “нагородами” сепаратистів.

 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України – “участь у терористичній організації”.

Судячи з документів, оприлюднених СБУ, “Філ” у цивільному житті був каменярем, у лавах терористів – рядовий, стрілець, гранатометник 9-го полку “армії ДНР”.

За участь у боях проти Збройних сил України він отримав медалі “За героїчну оборону Слов’янська” та “Битва за Савур-Могилу” так званого “міноборони ДНР”.

На відео “Філ” розповідає про свій “бойовий шлях”,
зарплату від 1000 доларів тощо:

Читайте також:
Бразильський найманець “ДНР” арештований на два місяці і вже пішов на співпрацю з СБУ

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна