Через дії Кремля в Сирії ЄС відмовився від ідеї скасувати санкції проти Росії, – Reuters

 

Європейський Союз обурений активізацією російських авіаударів по Алеппо в Сирії і в нинішніх умовах навряд чи послабить санкції проти Росії, запроваджені через агресію РФ в Україні. Про це з посиланням на свідчення дипломатів повідомляє агентство Reuters.

Видання зазначає, що деякі дипломати в ЄС схиляються до більш каральних кроків відносно Кремля. При цьому в ЄС дотримуються думки, що конфлікти в Сирії і Україні повинні розглядатись окремо.

Як пише Reuters, останній воєнний наступ урядової армії Асада та російської авіації на місто Алеппо, контрольоване поміркованими повстанцями, ще більше затьмарює напружені відносини між Кремлем і ЄС. Ця ситуація послаблює позиції Італії, Угорщини та інших країн Євросоюзу, які стабільно створюють підвищений тиск для послаблення санкцій проти РФ, щоб повернутись до ведення бізнесу.

“Зрозуміло, що напад на Алеппо змінив спосіб думок деяких. За нинішніх умов буде неможливо підтримати пом’якшення санкцій, введених через ситуацію в Україні,” – сказав міністр закордонних справ однієї з країн ЄС.

Французьке дипломатичне джерело підтвердило, що перспектива скасування санкцій проти РФ, введених через Україну, зараз “практично дорівнює нулю”.

Читайте також:
Бомби від Путіна. Росія заблокувала резолюцію РБ ООН про припинення ударів по Алеппо

Німеччина хоче ввести додаткові санкції проти Росії через Сирію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна