На виставці в Києві представляють вітчизняний БТР “Отаман 6х6”. ФОТО

 

На виставці “Зброя та безпека” в Міжнародному виставковому центрі в Києві (ст. м “Лівобережна”) 11-14 жовтня українське Науково-виробниче об’єднання “Практика” представить бронетранспортер “Отаман 6х6”. Про це повідомляє ФБ-сторінка “Зброя України”, розкриваючи характеристики нового “бетера”.

“Отаман 6х6” розглядається як бойова платформа з повною масою до 16 000 кг. Одна з версій виконання – бронетранспортер.

Машину зроблено за класичною для більшості західних проектів схемою. Водій сидить ліворуч (по руху машини). Праворуч від нього двигун. Далі – бойове або десантне відділення (посадкових місць – до 10). У кормі – апарель.

Машина має незалежну підвіску. Конструкція ходової частини створеної платформи дозволяє забезпечити цій машині значний запас як для додаткового бронювання (якщо в цьому буде потреба), так і для розміщення різного бойового навантаження.

“Головною родзинкою машини, за словами представників компанії НВО «Практика», має стати оптимальне поєднання захищеності, вогневої потужності та мобільності”, – йдеться в повідомленні.

Машина розроблялася на підставі спільного рішення між НВО “Практика” та керівництвом Збройних сил України з метою створення платформи/бронетранспортера 6х6 головно в інтересах морської піхоти або підрозділів, яким потрібна бойова техніка, спроможна впевнено долати водні перешкоди.

Фотогалерея:

btr-otaman-6h6 btr-otaman-6h6-_1 btr-otaman-6h6-_2 btr-otaman-6h6-_3 btr-otaman-6h6-_7 btr-otaman-6h6-_6 btr-otaman-6h6-_5 btr-otaman-6h6-_4 otaman-6h6 otaman-6h6-_7 otaman-6h6-_8
<
>

На виставці нова платформа представлена у ролі машини вогневої підтримки (без водометних рушіїв).

“Фактично це перша платформа 6х6, яка розроблена та представлена в Україні вітчизняною компанію як завершений зразок для створення на його базі цілої лінійки бойових машин та машин забезпечення”, – пише автор “Зброї України” військовий експерт Сергій Згурець, який зробив кілька фото “Отамана”.

Читайте також:
КБ “Луч” провело успішне випробування нової моделі керованої ракети

Савченко заявила, що 16 БТРів, які Порошенко передав бійцям, виявилися бракованими

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна