Суддю, затриманого в Дніпрі, відпустили під заставу в сумі хабара

 

Судді Соборного (Жовтневого) районного суду м. Дніпро, якого 7 жовтня було затримано на хабарі, обрано запобіжний захід у вигляді застави в сумі 260 тисяч гривень. Про це ввечері 8 жовтня повідомив глава НАБУ Назар Холодницький, передає “УП”.

Він зазначив, що це перший суддя, якого затримали після початку судової реформи.

“Лише вчора ввечері було затримано вказаного суддю, а уже сьогодні йому мною повідомлено про підозру у вчиненні злочину. І уже сьогодні слідчим суддею Солом’янського райсуду Києва розглянуто клопотання прокурорів про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, – повідомив Холодницький.

“Прокурори САП просили обрати вказаний запобіжний захід (тримання під вартою), однак ухвалою слідчого судді підозрюваному “колезі” обрано запобіжний захід у вигляді лише застави в сумі 260 тис. гривень”, – додав антикорупційний прокурор.

Назар Холодницький заявив, що сторона обвинувачення оскаржуватиме дану ухвалу та наполягатиме на триманні під вартою “для усіх підозрюваних у корупції”.

Як відомо,  суддю було затримано на отриманні хабара: він вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 10 тисяч доларів США (258 тис. грн.) за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.
Під час обшуків у судді було виявлено понад 54 тисяч доларів, близько 13 тисяч євро та майже 138 тисяч гривень готівкою.

У НАБУ наголошують: служителя Феміди було затримано на місці злочину. Здійснення таких слідчо-оперативних дій щодо суддів стало можливим лише після набуття чинності Закону України “Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)” та нової редакції Закону України “Про судоустрій і статус суддів” 30 вересня 2016 року”.

Якщо провину судді буде доведено, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна, зазначили у відомстві.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна