Черновецький пролетів на виборах у Грузії

 

Колишній мер Києва Леонід Черновецький, який зараз є громадянином Грузії, програв вибори до грузинського парламенту на мажоритарному окрузі. Про це повідомив народний депутат України Олександр Черненко, який перебував у Грузії як спостерігач за виборами.

“Для тих, кого цікавить грузинська доля Леоніда Черновецького. Він набрав на окрузі 11% і не виходить в другий тур. Перше місце зайняв кандидат від “Грузинської мрії” – 40%, від “Національного руху” – 24%”, – написав Черненко у “Фейсбуці”.

ОНОВЛЕНО. За даними ЦВК Грузії, остаточний результат Черновецького – 11,98% (3176 голосів).

chernovetskiy-vibori-v-gruziyi

Як писала “Новинарня”, мер Києва 2006-2012 років отримав грузинський паспорт і балотувався як незалежний кандидат у мажоритарному окрузі в курортному містечку Кобулеті (чорноморське узбережжя Аджарії).

У Кобулеті Черновецький збудував віллу для себе на березі моря, а також відкрив пансіонат для знедолених дітей, а також соціальний фонд – на кшталт тих, що приносив йому успіх на виборах у Києві.

За рік до виборів Леонід Черновецький створив і взявся популяризувати політичний рух “За щасливу Грузію”, однак оголосив про розпуск цієї партії в травні 2016 року. За його словами, він зіткнувся з проблемою формування команди й відклав партійний проект на майбутнє.

У команді Черновецького певний час перебував віце-спікер парламенту Грузії Мурман Думбадзе. За його словами, закрити свій партійний проект Черновецького ймовірно спонукав Бідзіна Іванішвілі.

Однак екс-мер Києва не полишав планів пройти в парламент Грузії як мажоритарник.

“Чому я вирішив балотуватися в Кобулеті, тому що я живу в Кобулеті п’ять років, я сусід тих, кому пропоную свою кандидатуру на посаду мажоритарного депутата, тому знаю всі наші спільні проблеми не з чуток і живу з ними кожен день! Мені зрозуміле і близьке все то, що болить жителям рідного міста – бідність, відсутність інфраструктури, соціального захисту тих, хто його потребує перш за все – дітей і людей похилого віку, немає роботи, немає перспектив для молоді, відсутність інвестицій, курортний регіон, який потрібно розвивати… Все це тільки основні проблеми, вирішення яких я готовий присвятити себе! І головне – знаю, як це зробити!” – заявляв Черновецький.

До Грузії Черновецький переїхав у 2011 році, коли президент Янукович усунув його від виконання функцій столичного мера і підчепив на гачок компромату.

Читайте також:
Чим важливі для України вибори в Грузії

У Грузії “Мрія” набирає майже 50%.
До парламенту проходить також проросійський альянс зі “скрепами”

Степана Черновецького звільнили з-під арешту в Барселоні, – батько

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна