Ураган “Метью” зруйнував Гаїті й посунув на США. Жертв понад 800

 

Кількість жертв урагану “Метью”, який завдав значних руйнувань Гаїті, перевищила 800 людей. За даними станом на 00:00 п’ятниці, 8 жовтня, загинуло щонайменше 840 осіб.
І  це лише приблизна цифра, яка може значно зрости. Адже шторм відрізав доступ рятувальних служб до південних районів країни, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Тому остаточні остаточні наслідки урагану стануть відомі лише через кілька днів. Зруйнувавши дощенту сотні будинків у Республіці Гаїті, “Метью” вирушив до східного узбережжя США – передусім на штат Флорида.

Як повідомляється, через наближення урагану “Метью” президент США Барак Обама оголосив надзвичайний стан у трьох штатах: Джорджія,Флорида і Південна Кароліна.

Втім, на той час категорію урагану вже знизили з п’ятого (найвищого) до третього рівня, оскільки швидкість вітрів у його центрі зменшилася із 260 км/год до 190 км/год.

Гаїті ще й досі повністю не відновилося після того, яку у січні 2010-го острів сколихнув землетрус, жертвами якого стали понад 250 тисяч людей. І ось – новий удар стихії.

І тоді, й під час нинішнього урагану одним із найбільш постраждалих міст виявилася столиця країни, Порт-о-Пренс.

Іще як мінімум одне велике місто Гаїті – Джеремі – зруйновано на 80% . Влада ще трьох інших південних міст повідомляє про десятки загиблих і зниклих безвісти.

У Всесвітній продовольчій програмі повідомили, що в деякі міста, які зазнали удару стихії, можна дістатися лише повітрям чи морем. Крім того, неурядові організації повідомляють, що із постраждалими регіонами складно зв’язатися.

Без електрики у Флориді залишаються 600 тисяч будинків.

“Метью” став найсильнішим ураганом в Атлантичному океані після “Фелікса”, який вирував 2007 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна