У судді, затриманого на хабарі в Дніпрі, вдома знайшли ще $75 тис.

 

Після затримання судді Соборного (Жовтневого) райсуду в нього вдома було проведено обшук, в ході якого правоохоронці знайшли готівки еквівалентом понад 75 тисяч доларів. Про це повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Під час обшуків за місцем проживання судді Жовтневого районного суду міста Дніпро, якого 7 жовтня затримали детективи НАБУ та співробітники ДВБ Нацполіції, виявили понад 54 тис. дол. США, близько 13 тис. євро, та майже 138 тис. грн. готівкою”, – інформує Бюро.

Як повідомляла “Новинарня“, вчора НАБУ спільно з працівниками департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції викрили суддю Соборного районного суду Дніпра, який вимагав та отримав хабар у розмірі $10 тис. (понад 250 тис. грн.). Суддю затримали на місці злочину. Кримінальне правопорушення кваліфіковано за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом).

У НАБУ наголошують: служителя Феміди було затримано на місці злочину. Здійснення таких слідчо-оперативних дій щодо суддів стало можливим лише після набуття чинності Закону України “Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)” та нової редакції Закону України “Про судоустрій і статус суддів” 30 вересня 2016 року”.

Якщо провину судді буде доведено, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна, зазначили у відомстві.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна