У Польщі в день народження Путіна українці пікетували посольство РФ

 

Під російським посольством у столиці Польщі Варшаві вчора ввечері, 7 жовтня, кілька десятків українців провели мовчазну акцію, присвячену загиблим на Донбасі. Про це повідомляє “Укрінформ“.

У день народження президента РФ Володимира Путіна пікетувальники в чорному одязі розгорнули під дипвідомством фотографії співвітчизників, убитих внаслідок російської агресії.

“Ми взяли портрети близьких нам людей – друзів, знайомих, хто віддав життя за Україну. Для когось – це члени сім’ї, або той, з ким разом вчилися в школі, для когось – це просто друзі, а хтось узяв портрет невідомого солдата, з яким ніколи особисто не був знайомий. І ми під посольством Росії мовчимо, але нам здається, що душам цих людей є, що побажати тому, на чиїй совісті їхня смерть. Тому ми, живі, просто тримаємо наших друзів за руки і сподіваємося, що рано чи пізно ми переможемо”, – розповіла лідер варшавського Євромайдану Наталія Панченко.

Вона зазначила, що у Варшаві подібна акція проходить вже втретє.

Читайте також:
В Польщі українці мовчки та з “трупами” відзначили день Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна