Бойовики не пустили ОБСЄ до відеокамери спостереження біля ДАПу, погрожували стрільбою

 

Спостерігачі місії ОБСЄ поблизу Донецького аеропорту через збройний опір бойовиків “ДНР” не змогли оглянути камеру відеоспостереження біля шахти “Октябрська”. Про це йдеться у повідомленні ОБСЄ від 8 жовтня.

За даними місії, напередодні, 7 жовтня, о 17:45 патруль ОБСЄ відвідав шахту “Октябрська”, що розташована зв 8 км від Донецька, аби оглянути відеокамеру, яка там встановлена.

“Спостерігачі почули рух на верхніх рівнях вежі, де встановлено камеру, та ідентифікували себе кілька разів голосно російською мовою. У відповідь на це вони почули лайку російською мовою з верхніх рівнів вежі. Після повторної самоідентифікації патруль ОБСЄ почув звук взводу гвинтівки та погрози російською мовою: “ОБСЄ має піти або я буду стріляти”, – йдеться у повідомленні СММ.

За інформацією ОБСЄ, спостерігачі негайно залишили вежу та зв’язалися із представниками “ДНР” у Донецьку, щоб попросити допомоги в забезпеченні безпечного доступу до місця розташування відеокамери, як було погоджено раніше.

“Після очікування відповіді протягом 15 хвилин представники місії залишили цей район”, – зазначили у місії.

Нагадаємо, камери відеоспостереження з обох сторін від лінії розмежування, зокрема біля шахти “Октябрська”, місія ОБСЄ встановила в середині квітня.

Читайте також:
ОБСЄ: Захарченко дав вказівку відімкнути камери стеження ОБСЄ біля ДАПу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна