Жебрівський не підтримує акції проти розведення сил і каже, щоб “не парились”

 

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що розведення сил і озброєння на Донбасі не повинно викликати приводів для занепокоєння, процес будуть контролювати спостерігачі ОБСЄ, а також українські розвідники. Про це він сказав в ефірі “112 Україна“.

Він також негативно поставився до акцій протесту проти відводу сил АТО. “Є проблема, коли політики намагаються втручатися і організовувати такі акції протесту. Це дуже погано. Не лізьте сюди (до політиків, – ред.), не партеся, це дуже тендітна субстанція“, – сказав глава ВГА.

“Це правильний напрямок дій (розведення сил і засобів, – ред.). Сьогодні о 10:00 за київським часом і в 11:00 за московським буде починатися розведення (у районі, – ред.) Петровське-Богданівка. З нашої сторони Богданівка, сторони, контрольованої українською владою. Таке розведення на 1 км. Хочу, щоб люди заспокоїлися по всій Донецькій області, нічого страшного не відбувається. Під наглядом територія буде під наглядом розвідників, ОБСЄ. Максимум 10 хвилин у повній бойовій екіпіровці зайняти попередні позиції для нашого війська. На сьогоднішній день продовжують обстріли, продовжують гинути наші хлопці і за нічого не робити, стояти і чекати щодня відомості про те, що 1-2 убитих, 5-6 поранених, кому це цікаво. Так, сьогодні Мінські угоди застопорилися, тому що Росія, як завжди, хоче “впарити” що-то Україні, то, що неприйнятно для України. Українська позиція досить жорстка і правильна”, – заявив Жебрівський.

“Для наших розвідників буде трохи більше роботи, більше небезпеки. Але я дуже сподіваюся, що не будуть гинути воїни під час розведення і після всього цього ми не будемо отримувати такі зведення”, – резюмував він.

Читайте також:
Кучма пояснив, коли може бути розведення військ біля Станиці Луганської

Жителі Станиці Луганської готують протести проти відведення ЗСУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна