Перша ластівка реформи правосуддя: в Дніпрі на хабарі затримали суддю. ФОТО

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України в п’ятницю, 7 жовтня, спільно з працівниками Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції в місті Дніпро затримали на місці отримання хабара суддю Соборного (кол. назва – Жовтневий) районного суду. Про це повідомляє сайт НАБУ.

Як зазначено в повідомленні, суддя “вимагав та одержав неправомірну вигоду  в розмірі понад 250 тис. грн. (10 тис. дол. США) за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави”.

Кримінальне правопорушення кваліфіковане за ч. 3 ст.369-2 Кримінального кодексу України (“зловживання впливом”).

Хабар судді в Дніпрі. Фото НАБУ (клікніть, щоб побачити все фото)

Хабар судді в Дніпрі. Фото НАБУ
(клікніть, щоб побачити все фото)

Суддя намагався вплинути на службових осіб слідчого підрозділу одного з відділень поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області щодо вчинення дій, спрямованих на непритягнення особи до кримінальної відповідальності.

У НАБУ наголошують: “служителя Феміди було затримано на місці злочину. Здійснення таких слідчо-оперативних дій щодо суддів стало можливим лише після набуття чинності Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)» та нової редакції Закону України «Про судоустрій і статус суддів» 30 вересня 2016 року”.

“Реформа в дії!
Народжений реформою орган застосовує важливий здобуток судової реформи.
Далі буде…” – так прокоментував затримання судді адвокат Євромайдану Роман Маселко.

Якщо провину судді буде доведено, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна, зазначили у відомстві.

Затримання судді в Дніпрі. Фото НАБУ

Затримання судді в Дніпрі. Фото НАБУ

Нагадаємо, раніше викритий на хаба суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус зміг втекти з України через існуючу на той час недоторканність суддів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна