На ділянці фронту Богданівка-Петрівське розпочали відведення військ. Бойовики кажуть, що вже відвели

 

На ділянці фронту Богданівка-Петрівське розпочався процес відведення військ. Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у “Фейсбуці“.

“Згідно з домовленостями, до неділі війська мають бути відведені на один кілометр з одного та іншого боку. Хочу заспокоїти мешканців Донецької області – нічого страшного не відбувається. Ця територія і надалі залишається під контролем української влади, під спостереженням наших розвідників, та під наглядом ОБСЄ. В разі порушення агресором домовленості, максимум за 10 хвилин наше військо у повній бойовій готовності займе попередні позиції і візьме під контроль усю цю територію. Але дуже сподіваюся, що такої необхідності не буде”, – написав він.

Зі слів Жебрівсього, розведення військ сприятиме тому, щоб перестали гинути наші солдати.

“Мені боляче і прикро майже щодня читати зведення про те, що гинуть наші воїни, чи отримують поранення. Тому, якщо є найменша можливість уникнути таких жертв, ми маємо докласти до цього максимум зусиль”, – зазначив голова ВЦА.

Також відведення озброєння з цієї ділянки підтвердили бойовики. Про це повідомляє сепаратистки сайт “ДАН”.

“Сили “ДНР” завершили сьогодні в населеному пункті Петровське процес відведення підрозділів в тилові райони. Підрозділи “ДНР” розмістилися на ділянці безпосередньо в селі Петрівське. Разом з особовим складом було виведено і озброєння, що знаходиться на позиціях сил ополчення: боєприпаси, стрілецька зброя і техніка – вантажний автомобіль “Урал”, дві БМП”, – йдеться в повідомленні “сепарів”.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську Тристоронньою контактною групою було підписано рамкову угоду про розведення сил і засобів на Донбасі в трьох “зонах безпеки” площею 2 кв. км – поблизу населених пунктів Петрівське (ОРДО), Золоте та Станиця Луганська (Луганська область).
Відповідно до угоди, СММ ОБСЄ має здійснювати на постійній основі моніторинг та верифікацію процесу розведення сил і засобів на узгоджених ділянках розведення.
На сьогодні розведення сил відбулося тільки поблизу Золотого на Луганщині. В інших двох зонах ЗСУ залишаються на старих позиціях з огляду на агресивні дії бойовиків.

Читайте також:
Жебрівський не підтримує акції проти розведення сил і каже, щоб “не парились”

Спроби розведення військ на Донбасі продовжаться 7 і 9 жовтня

МЗС пояснило, чому розведення військ на Донбасі не відбулося на двох ділянках

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна