Рада продовжила мораторій на продаж земель с/г призначення

 

Верховна Рада продовжила до 2018 року мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.
За законопроект № 5123-1 проголосувало 297 народних депутатів.

При цьому лідер фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко пропонувала продовжити мораторій мінімум на 5 років, але зазначила, що якщо її позицію не підтримають, то продовження необхідне хоча б на один рік, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Як відомо, згідно з програмою дій Кабінету Міністрів на 2016 рік, пропонується відкрити ринок землі в два етапи – з 2017 року почати торгівлю державними землями сільгосппризначення, а з 2019 року дозволити українцям торгувати землею сільгосппризначення.

У листопаді 2015 року Верховна Рада 309 голосами продовжила мораторій на відчуження сільськогосподарських земель до 1 січня 2017 року. При цьому депутати взяли зобов’язання розробити законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення до 1 березня 2016 року.

Читайте також:
Рада додала на оборону і зарплати армії в 2016 році понад 7 млрд. грн.

Лещенко назвав Княжицького агентом Кремля через просування закону про медійну продукцію. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна