Прокуратура розслідує поставку в ЗСУ майже 100 тисяч “камуфляжів” неналежної якості

 

Прокуратура почала кримінальне провадження за фактом закупівлі 95 тисяч комплектів літніх польових костюмів для Збройних сил України. Про це повідомляє військова прокуратура Центрального регіону.

Провадження стосується службових осіб Головного військового представництва, які не здійснили перевірку виготовленого військового одягу на відповідність державним вимогам.

Зазначається, що у квітні 2016 року департамент держзакупівель Міноборони уклав ряд договорів із суб’єктами підприємницької діяльності щодо постачання літніх польових костюмів для військовослужбовців в кількості 95 тисяч комплектів.
Якість цих костюмів мали перевірити представники Головного військового представництва та підпорядковані йому військові представництва.

“Втім, зазначені службові особи вказану перевірку не здійснили. Отримавши продукцію неналежної якості, підписали акти її приймання, на підставі яких Міноборони України перераховано бюджетні кошти на рахунки суб’єктів господарювання на суму понад 15 млн. грн.”, – сказано в повідомленні.

Читайте також:
Бірюков показав фото нової осінньо-зимової форми для військових

Гроші в камуфляжі. Скільки насправді платять в ЗСУ 2016 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна