Кількість жертв сурогатного алкоголю збільшилась до 104

 

За оперативними повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області станом 6 жовтня кількість постраждалих від отруєння фальсифікованим небезпечним алкоголем збільшилась на 3 осіб. Усього  зареєстровано 104 випадки отруєнь фальсифікованим небезпечним алкоголем, із них завершились летально – 51. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Зазначається, що кількість випадків отруєння збільшилась у Харківському районі (с. Високий -1 особа, м. Мерефа – 2 особи). Загальна кількість отруєнь сурогатами алкоголю у Харківській області становила – 85, із них померло 38 жителів області. За даними судово-медичної експертизи в Харківській області у 26 померлих виявлено метиловий спирт.

За оперативними повідомленнями в Донецькій, Луганській, Житомирській та Миколаївській областях нових випадків отруєнь сурогатами алкоголю не зареєстровано.

Всього кількість випадків отруєнь в цих областях становить – 19, з них завершились летально -13, а саме:

  • Житомирська область (м. Бердичів): отруїлося – 3 особи, померла 1 особа;
  • Донецька область (м. Лиман): отруїлося – 9 осіб, з них 5 померло;
  • Луганська область (м. Рубіжне): отруїлося та померло – 2 особи;
  • Миколаївська область( м. Миколаїв): отруїлося та померло – 5 осіб;

Згідно з повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області за результатами судмедекспертизи у 5 померлих виявлено в крові метанол.

Читайте також:
“Алко-мор”: число жертв отруєння сурогатом зросло.
Зловмисник відправляв пійло у 5 регіонів

У справі смертельного алкосурогату з’явився російський слід

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна