У Тбілісі перед виборами підірвали авто депутата партії Саакшвілі

 

У столиці Грузії Тбілісі ввечері 4 жовтня, близько 21:40, було підірвано автомобіль депутата парламенту, одного з лідерів опозиційної партії “Єдиний національний рух” Гіві Таргамадзе. Про це в ефірі каналу “Руставі 2” повідомив депутат Нугзар Циклаурі, передає “Грузія-online”.

За його інформацією, постраждали водій і двоє перехожих, стан яких досить важкий.

Згодом з’явилася уточнена інформація: число поранених в результаті вибуху біля будівлі “Пірімзе” на Колгоспній площі в Тбілісі зросла до п’яти осіб. Як повідомили у службі швидкої медичної допомоги, четверо з них госпіталізовані, одному допомога була надана на місці.

Сам депутат постраждав несуттєво.

Унаслідок вибуху значно пошкоджена задня частина автівки.

“Вибуховий пристрій, імовірно, було закладено в задню частину автомашини, або за нами йшов хтось і натиснув на пульт”, – припустив Таргамадзе.

Один з лідерів партії “Єдиний національний рух” Гіга Бокерія заявив, що за вибухом авто депутата Таргамадзе може стояти Служба держбезпеки Грузії, зокрема заступник начальника МДБ Іосеб Гогашвілі, у якого з Таргамадзе було політичні протистояння.

Лідер партії “Єдиний національний рух” Давид Бакрадзе пов’язав підрив авто Таргамадзе з діями владної партії “Грузинська мрія” олігарха Бідзіни Іванішвілі.

“Той факт, свідками чого ми стали, виявив досить важливий аргумент, чому повинна завершитися ця влада (партії “Грузинська мрія”) мирно через чотири дні. Режим Іванішвілі повернув нас у країну, де людей удень розстрілюють на вулицях, стріляють, підривають у машинах. Тому завершити цю владу через чотири дні не є питанням політичного смаку – це питання нашої майбутньої безпеки і порятунку кожного громадянина”, – цитує Бакрадзе “Грузія онлайн”.

“Бажаю одужання всім постраждалим. Ми повинні розуміти, що загрозу їх життя створила створена чинною владою середовище “, – заявив лідер “ЄНР”.

Супротивники “ЄНР” у коментарях в соцмережах називають інцидент з авто Таргамадзе “передвиборчим піаром”.

Як відомо, “Єдиний національний рух” – партія екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі, який зараз є головою Одеської обласної держадміністрації в Україні.
8 жовтня у Грузії відбудуться парламентські вибори, на яких “ЄНР” може здобути перемогу.
Михеїл Саакашвілі оголосив, що може поїхати в Грузію “захищати перемогу” своєї партії.

Коментуючи події в Тбілісі, Михеїл Саакашвілі заявив: ті, хто вважають, ніби прихильники “Грузинської мрії” не могли вчинити замах на політичного супротивника, погано знають олігарха Іванішвілі і Росію 90-х років, де він добув гроші.

“Для Іванішвілі втрата влади рівноцінна втраті всього, і він боротиметься до кінця. Наступні дні ми повинні зберігати спокій й дотримуватися нашого плану проведення виборів тв остаточного звільнення з кліщів олігарха”, – сказав екс-президент.

“Мого друга і великого патріота Гіві Таргамадзе вітаю з порятунком. На мою думку, його вибрали мішенню через те, що він активно контактував з правоохоронцями, а це дуже лякає Іванішвілі. Дуже сподіваюся, що всі постраждалі будуть здорові”, – заявив Саакашвілі.

Читайте також:
Депутат із БПП розтлумачив, чому не варто чекати від’їзду Саакашвілі в Грузію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна