У Росії силовики шукають “організатора диверсій” Ігоря Мазура – Тополю з “УНО-УНСО”

 

У Росії оголосили в розшук за нібито за підготовку диверсій і масових провокацій в Москві одного з лідерів УНА-УНСО Ігоря Мазура (псевдо – Тополя). Про це вчора, 4 жовтня, повідомило російське пропагандистське видання Life.ru, посилаючись на МВС РФ.

“Ігор Мазур, за даними МВС РФ, перебуває на території РФ з початку 2016 року і займається вербуванням активістів для організації заворушень у Москві.  Також разом з ним в розшук оголошений український адвокат Олександр Золотухін і київський юрист Микола Біллер”, – повідомило пропагандистське видання з посиланням на “джерело в правоохоронних органах”.

“Всі перераховані вище підозрюються в підготовці диверсій в Росії”, – пише Life, зазначаючи, що Слідчий комітет РФ порушив кримінальні справи на лідерів “Правого сектора”, УНА-УНСА та “інших радикальних націоналістичних рухів України”.

У Росії Мазура назвали “відомий активіст “Правого сектора” і один з лідерів УНО-УНСО” (УНО… – так двічі в оригіналі).

Як відомо, Ігор Мазур був членом руху “Правий сектор” лише нетривалий час у 2014 році, після чого повернувся в УНА-УНСО й мобілізувався до Збройних сил України. Зараз він демобілізований.

Сам Мазур повідомив ЗМІ, що перебуває в Києві. Він нагадав, що ще з 2014 року проходить у Росії у кримінальній справі про участь в Чеченській війні разом з убитим членом “Правого сектора” Олександром Музичком, екс-лідером “ПС” Дмитром Ярошем, братами Тягнибоками, Арсенієм Яценюком, а також Станіславом Клихом і Миколою Карпюком, які в травні ц.р. були незаконно засуджені в Грозному.

“Скажіть, психічно здорова людина буде їхати на територію тієї країни, де вона проходить у кримінальній справі, у якій 22 роки тюрми дають?” – запитав “Тополя”.

Читайте також:
Останнє слово слово Карпюка в суді Грозного:
“Мій злочин перед Росією – те, що я українець”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна