“Суддя Майдану” Царевич оскаржила своє звільнення

 

Колишня суддя Печерського районного суду Києва Оксана Царевич, звільнена за порушення присяги, оскаржила своє звільнення у Вищому адміністративному суді. Про це повідомляють “Українські Новини” з посиланням на джерело в суді.

“Царевич подала в суд позов до Президента 30 вересня”, – сказав він.

Вищий адмінсуд уже визначив суддю для розгляду цього позову.

Як відомо, в час Євромайдану суддя Печерського райсуду Оксана Царевич прийняла рішення про позбавлення водійських прав щонайменше чотирьох осіб, які брали участь у поїздці Автомайдану до резиденції тодішнього президента Віктора Януковича “Межигіря”. Царевич брала до уваги фіктивні протоколи співробітників ДАІ про те, що “автомайданівці” нібито не зупинилися на вимогу правоохоронців.

Наприкінці березня 2016 року Вища кваліфікаційна комісія суддів відклала розгляд справи Царевич про рекомендацію призначення її суддею безстроково до того моменту, поки суд не винесе вирок по її справі щодо переслідування “Автомайдану”.

Протягом літа суддя Оксана Царевич всіляко відтягувала остаточне рішення про її відповідальність. До порядку денного Вищої ради юстиції питання Царевич було включено двічі – 21 липня та 4 серпня 2016 року, і в обох випадках розгляд відкладався формально через хворобу судді.

Петро Порошенко своїм указом 29 вересня звільнив суддю Царевич.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна