На Львівщині й Дніпровщині проходять масштабні навчання за участю резервістів 1-ї черги

 

На Яворівському полігоні у Львівській області другий день тривають бригадно-тактичні навчання з бойовою стрільбою. Про це повідомив начальник прес-служби старший лейтенант Володимир Фітьо.

Навчання проходять на базі 24-ї Залізної бригади за участю понад 1000 резервістів оперативного резерву першої черги. Загалом під час проведення бригадно-тактичного навчання задіяно близько 4000 військовослужбовців та понад 300 одиниць бойової техніки.
Маневрами керує командувач військ оперативного командування “Захід” генерал-майора Ігор Довгань.

“Незважаючи на несприятливі погодні умови – туман та сильний дощ, військовослужбовці 24-ї Залізної бригади ще раз довели, що вони готові виконати покладене на них бойове завдання за будь-яких умов”, – ідеться в повідомленні.

В максимально наближених до бойових умов особовий склад відпрацьовує завдання щодо проведення атаки на противника, бій в оточенні та вихід з нього, відбиття контратак тощо.

Паралельно на одному із полігонів у Дніпропетровській області проходять проходять аналогічні бригадні тактичні навчання з десантуванням та бойовою стрільбою 25-ї окремої повітрянодесантної бригади Високомобільних десантних військ ЗСУ.

У навчаннях, в складі штатних підрозділів бригади, також беруть участь понад тисяча резервістів, які проходять польовий вишкіл в умовах максимально наближених до бойових.

Впродовж доби воїни-десантники успішно виконали низку визначених тактичних завдань, зокрема взяття під охорону мосту, забезпечення подальшого пересування підрозділам бригади водним та наземним шляхом, здійснення маршу, подолання водної перешкоди за допомогою понтонів та вплав бойовою технікою, тощо.

Також, під час одного із етапів активної фази навчань відбулося десантування повітряного десанту з літаків Ан-26. Десантники висадилися на визначений майданчик та виконали завдання зі знищення умовного противника. Дії десантників підтримувалися тактичною, транспортною та армійською авіацією, реактивними, артилерійськими та іншими підрозділами.

“Слід наголосити, що під час навчань активно застосовується досвід особового складу, отриманий в районі проведення антитерористичної операції”, – інформує прес-служба Генштабу ЗСУ.

Читайте також:
Мобілізація: підготуватись резервістам першої черги

Після бригадних навчань резервісти повертаються додому, – МОУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна