Концерт “Океану Ельзи” в Краматорську: повний стадіон, ліхтарики, “героям слава”. ФОТО, ВІДЕО

 

У Краматорську (тимчасовий центр Донецької області) на стадіоні “Авангард” 5 жовтня відбувся безкоштовний концерт групи “Океан Ельзи”.

Шоу зібрало повний стадіон глядачів. Деякі приїжджали з інших міст.

На краматорський блокпостах було збільшено кількість чергових. Для забезпечення безпеки в Саду Бернацького, де розташовано стадіон “Авангард”, задіяли майже 700 осіб. Глядачів перед входом перевіряли металошукачами.

Величезна черга охочих потрапити на трибуни вишикувалася перед ареною ще за три години до початку заходу.

Фото: ФБ Павло Островський

Фото: ФБ Павло Островський

Перед початком музичного шоу Святослав Вакарчук дав прес-конференцію, в ході якої висловив свою думку про антитерористичну операцію.

Фото: ФБ Павло Островський

Фото: ФБ Павло Островський

За його словами, формулювання “зона АТО” – це політичний термін, а сам він воліє називати події на Донбасі по-іншому.

“Слова” зона АТО “звучать дуже офіційно і ні про що не говорять. Я дивлюся на речі дуже просто з точки зору здорового глузду. Те, що відбувається зараз тут (в Краматорську) – це, нехай, напружене, але все ж мирне життя. Те, що відбувається за 50 кілометрів звідси, на передовій – це війна”, – цитують Вакарчука “Новости Донбасса”.

Також Вакарчук прокоментував новину про “закриті” соціологічні опитування, за якими він має четвертий президентський рейтинг із показником підтримки 5,6% на ймовірних виборах.

“А хто вам сказав, що вони (виборці) хочуть? Рейтинги – це така річ. Напишіть там будь-що і запитайте в людей. Людей же спеціально запитали – вони ж не вийшли на вулицю з цим. Один мудрий філософ сказав: не шукайте в темній кімнаті чорну кішку, особливо, коли її там нема”, – передає слова Вакарчука громадський діяч із Донбасу Павло Островський.

За повідомленням Островського, найзворушливіший момент концерту “Океану” в Краматорську – пісня “Мить”, присвячена захисникам України. Весь стадіон відгукнувся ліхтариками.

Фото: ФБ Павло Жебрівський

Фото: ФБ Павло Жебрівський

Фото: ФБ Павло Островський

Фото: ФБ Павло Островський

На стадіоні лунало: “Слава Україні – героям слава!”

Відео:

Ще відео – тут >>>

В ході концерту Вакарчук передав мікрофон одному з присутніх, який зробив пропозицію своїй дівчині.

Також під час виступу гурт виконав пісню в пам’ять загиблого українського музиканта Андрія Кузьменка (Скрябіна).okean-elzi-kramatorsk-video

“Це гідний подарунок Святослава Вакарчука українському Краматорську, усій Донеччині”, – анонсував захід голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський, який також прийшов на концерт.

“Той шалений ажіотаж і неймовірна кількість людей, які за десятки, а подекуди і за сотні кілометрів приїхали сьогодні в Краматорськ, зайвий раз засвідчує, що Донеччина – це Україна, і тут живуть справжні патріоти, які люблять українську пісню. Впевнений, що саме з таких маленьких кроків день за днем ми піднімемо з руїн наш край. Дуже вдячний кожному мешканцю Донеччини, який сьогодні разом з нами!” – написав Жебрівський у “Фейсбуці”.

Окремо він подякувава своїй команді, яка “доклала надзусилля, аби ця подія на Донеччині стала реальністю. Години перемовин, тижні недоспаних ночей…”

“Величезна подяка гурту «Океан Ельзи» і особисто Святославу Вакарчуку за цей неймовірний подарунок для нашого краю. Ваші пісні надихають і окриляють різні покоління, вони об’єднують і дають надію! Вірю, що вже дуже скоро ми зможемо зробити ще грандіозніший концерт в очищеному від окупантів Донецьку. І я відчуваю, як серце співає! Життя починається знов!..” – наголосив голова ВЦА.

Читайте також:
“Музичний батальйон” концертами привітав чотири прифронтові міста Донеччини

“ВВ” і ВДВ. Олег Скрипка виступив з концертами в зоні АТО. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна