Раднику Путіна загрожує довічне ув’язнення, – ГПУ  

 

Печерський районний суд міста Києва надав дозвіл Головній військовій прокуратурі на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно радника Президента Російської Федерації Сергія Глазьєва, який підозрюється у вчиненні особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України, миру та міжнародного правопорядку. За вчинення інкримінованих Глазьєву злочинів передбачено максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

“Досудовим розслідуванням установлено, що С. Глазьєв у лютому-березні 2014 року, будучи радником Президента Російської Федерації, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади РФ, вчинив умисні дії з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, в тому числі прийняв участь в організації захоплення Верховної Ради АР Крим, Одеської та Харківської обласних рад. Крім того, у червні 2014 року С. Глазьєв публічно закликав до агресивної війни проти України шляхом застосування Збройних Сил РФ”, – йдеться в повідомленні.

Підозрюваного оголошено в державний розшук, судом надано дозвіл на його затримання та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Після проведення необхідних слідчих та інших процесуальних дій обвинувальний акт стосовно вказаної особи буде передано до суду для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження).

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.