МЗС Росії заявило про обстріл посольства в Дамаску

 

Посольство Росії в Дамаску у понеділок, 3 жовтня, потрапило під мінометний обстріл. Про йдеться у повідомленні на сайті МЗС РФ.

“3 жовтня російська дипмісія в Дамаску  зазнала мінометного обстрілу. Одна з мін вибухнула на території посольства поблизу житлового комплексу. Ніхто зі співробітників нашого посольства не постраждав. Дипломатичному представництву заподіяно матеріальну шкоду. Ще дві міни вибухнули поруч з посольством”, – зазначено в повідомленні.

У російському МЗС відзначили, що обстріл вівся зі східного передмістя Дамаска – району Джобар. Цей район контролюється повстанцями і він був полем битви протягом більше, ніж двох років і майже все населення звідти втекло.

У Джобарі також присутні ісламістські угруповання, в тому числі “Фатах аш-Шам” (раніше “Фронт ан-Нусра”), на яке не поширювалось перемир’я між РФ та США.

Підтвердження про обстріл російського посольства з інших джерел поки не надходило.

Як відомо, російське посольство у Сирії обстрілюють уже не вперше. Аналогічні випадки були зафіксовані у вересні та жовтні 2015 року.

Читайте також:
США призупинили переговори з Росією щодо Сирії

Вашингтон про переговори з РФ щодо Сирії:
терпіння американського керівництва добігло кінця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна