МЗС Росії заявило про необ’єктивність на упередженість розслідування катастрофи “Боїнга”

 

Міністерство закордонних справ Росії вважає оприлюднений звіт за результатами розслідування Нідерландами катастрофи “Боїнга” Malaysia Airlines в 17 липня  2014 року над Донбасом необ’єктивним та упередженим. Про це йдеться в повідомленні МЗС РФ за результатами зустрічі заступника міністра закордонних справ Росії Олексія Мєшкова та посла Нідерландів в Росії Регіною Джонс-Бос.

“До відомості Посла були доведені серйозні причини, за якими представлені 28 вересня проміжні підсумки кримінального розслідування обставин катастрофи малайзійського “Боїнга” в небі над Україною 17 липня 2014 р не можуть бути визнані Росією задовільними. Зазначено, що у російської сторони зберігаються вагомі підстави сумніватися в об’єктивності, достовірності та неупередженості представлених Спільної слідчою групою (ССД) висновків. Якість продемонстрованих під час презентації доповіді зібраних доказів про місце запуску ракети, яка збила авіалайнер, а також маршрут переміщення самохідної установки “Бук” не відповідають ні рівню слідства, яке ініційоване у зв’язку з резолюцією 2166 СБ ООН, ні ступеню відповідальності керованої нідерландської прокуратурою групи слідчих”, – йдеться в повідомленні МЗС РФ.

Крім того зазначається, що російська сторона як і раніше вважає, що було проігноровано надану  важливу  інформацію.

Росія  закликала Гаагу ретельно вивчити передані недавно РФ первинні радіолокаційні дані, які, на їх думку, є найбільш об’єктивним доказом того, що насправді відбувалося в небі над Україною в момент катастрофи, і врахувати їх в своїх остаточних висновках.

Як відомо, літак “Боїнг-777” компанії Malaysian Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, 17 липня 2014 року був збитий над територією Донецької області. На борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи рейсу МН17 дійшла висновку: лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК “Бук”, доставленого з території Росії. 28 вересня слідчі навели документальні докази цього і збирають інформацію для визначення конкретних фігурантів справи.

Раніше різні незалежні розслідувачі довели, що причиною катастрофи став постріл бойовиків “ДНР” із зенітно-ракетного комплексу “Бук” 53-ї бригади збройних сил Росії. Визначено навіть його номер.
Росія спростовує свою причетність до збитого лайнера.

Читайте також:
Офіційно: “Боїнг” на Донбасі збили російським “Буком” із території бойовиків

Кремль продовжує відпиратися від збитого “Боїнга”. Хоча виробник “Бука” вже припускає “помилку”

Під впливом результатів розслідування катастрофи “Боїнга” двоє бойовиків відмовились повертатися в зону АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна