Каськів у Панамі вніс заставу 600 тис. доларів і вийшов із в’язниці

 

Колишній керівник Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами часів Януковича Владислав Каськів в Панамі вніс заставу 600 тис. доларів та вийшов з в’язниці. про це повідомив заступник генерального прокурора Євген Єнін у “Фейсбуці“.

“Каськів таки вніс заставу та вийшов з в’язниці. Двічі на тиждень він зобов’язаний відмічатися в поліцейському відділку, а його пересування обмежене містом Панама сіті. Це триватиме певний час поки панамські влади (непідконтрольні московському режиму і геть не бананові, як це спочатку уявляв Каськів) не завершать процедуру екстрадиційної перевірки”, – написав Єнін.

Також в інтерв’ю “Українським новинам” Єнін розказав, що у панамської сторони є півроку для розгляду клопотання про надання політичного притулку.

“Ми навмисне не намагаємося піднімати шум, щоб українську владу не звинувачували в спробах тиску на владу Панами”, – сказав він.

Крім того Єнін не дав чіткої відповіді щодо арешту майна Каськіва, зазначивши, що е питання потребує ретельного розгляду та є таємницею слідства.

“Це непросте питання. Якщо ми намагаємося щось заарештувати, то ми повинні розуміти, що всі витрати, пов’язані з цим, будуть покладені на нашу державу. Потрібно зробити все мудро, щоб уникнути зайвого навантаження на український бюджет”, – зазначив заступник генпрокурора.

Як відомо, 8 вересня Інтерпол підтвердив затримання в Панамі екс-глави Держнацпроектів Владислава Каськіва в Панамі.

18 серпня генпрокурор Юрій Луценко вперше повідомив про затримання на території Республіки Панама Владислава Каськіва, який оголошений у міжнародний розшук за статтею 191 (“розкрадання”) та інші службові злочини.
Генпрокуратура передала МЗС для направлення до Панами клопотання щодо екстрадиції екс-чиновника.

Сам Каськів переконував, що його не затримували. При цьому його не випустили на територію Коста-Рики.

25 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Каськів оголошений у розшук. Йому повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 366 КК України. На той час Каськів перебував за кордоном.

Ішлося про розкрадання державних коштів у 2012-2013 роках – 7,5 млн. гривень за укладеним Каськівим договором про надання рекламних послуг з ТОВ “Глорія”, які виявилися фіктивними.

Як заявляв міністр Аваков, на стадії розслідування перебуває ще кілька епізодів діяльності Каськіва на значно більші суми розкрадання державних коштів. У ЗМІ зазначають, що до цих афер можуть бути причетні покровителі Каськіва Клюєв та Льовочкін.

Читайте також:
ГПУ: Каськів у Панамі має статус підозрюваного. Сам він каже, що його не затримували

Каськів має шанси потрапити до панамської в’язниці, – ГПУ

Каськів у Панамі купив нерухомість, вдвічі дорожчу за Лещенка, – ГПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна