У Москві арештували журналіста “Укрінформ” Сущенка

 

Члени Громадської спостережної комісії Москви виявили в московському СІЗО “Лефортово” журналіста українського агентства “Укрінформ” Романа Сущенка.

Лефортовський суд Москви заарештував його за обвинуваченням у “шпигунстві” (стаття 276 КК РФ). Про це повідомляє видання “Відкрита Росія”.

“Ми абсолютно випадково зустріли в камері карантинного відділення Лефортовської в’язниці 47-річного громадянина України Романа Сущенка. Він розповів, що журналіст, якого звинувачують у шпигунстві. Подробиць свого затримання і обвинувачень, які йому висунули, Сущенко не зміг нам повідомити. Співробітники “Лефортова” нам заборонили його питати про кримінальну справу”, — розповіла член ОНК Москви Зоя Свєтова.

Роман Сущенко повідомив правозахисникам, що при затриманні на нього чинили психологічний тиск, слідчий не дозволив йому зателефонувати додому й повідомити дружині про свій арешт.

Слідство ФСБ РФ надало йому державного адвоката.

Сущенко попросив правозахисників зв’язатися з консулом України в Москві.

“Український консул вже підтвердив інформацію про арешт цього журналіста в Росії”, – підкреслює видання.

Сайт “Укрінформ” засвідчує, що Роман Сущенко – справді журналіст цього агентства. Останній наразі його матеріал датований 29 вересня.

Читайте також:
Правозахисники розповіли, як Кольченко в російській тюрмі вчиться на столяра

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна