У Гранітному на Донеччині українські бійці затримали контрабандистів, яких “кришувало” СБУ, – Тука

 

Військовослужбовці 30-ї окремої бригади затримали контрабандистів у Гранітному Донецької області. Під час затримання відбулася перестрілка, в ході якої один боєць отримав поранення.

Про це повідомив у “Фейсбуці” заступник міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, екс-глава Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

“Наші хлопці у Гранітному накрили «контрабас», була стрілянина, у наших – один «300-й». «Кришують» СБУшники – справу взяли під свій контроль і нікого не пускають, хочуть «зам’яти». Наші всю банду закрили у підвалі, нікого не підпускають, сказали, що без преси не віддадуть нікому”, – написав Тука.

У коментарі телеканалу “112 Україна” Тука розповів, що куля влучила пораненому бійцю у щелепу – він у стані середньої тяжкості, отримує медичну допомогу.

“Є така практика, коли фурами вантаж підвозять у заздалегідь визначені місця, там його перевантажують на «газельки», «буси», «пиріжки» різного типу і потім перевозять на інший бік. От саме в це місце, де була база з перевезення, під’їхали наші військовослужбовці  30-ї окремої бригади”, – пояснив Тука.

За словами заступника міністра, затримано 8 осіб, які намагалися незаконно провезти вантаж на територію, непідконтрольну Україні.

“Після того, як їх затримали, приїхали співробітники СБУ, і була здійснена спроба вирішити питання «по хорошому». На що командир підрозділу 30-ї бригади відповів, що тільки в присутності преси видасть цю мерзоту”, – зазначив екс-очільник Луганщини.

Читайте також:
Контрабандист з “Айдару” після півроку СІЗО став помічником мера від “Опоблоку” на Луганщині. ВІДЕО

Волонтер виклав схему, яка дозволяє СБУ й ЗСУ порівняно законно пропускати контрабанду в “ДНР”

Тука розказав, як силовики заробляють на контрабанді в зоні АТО та як з цим боотися

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна