Користуючись перемир’ям, противник оточує шахту “Бутівка”, – ЗМІ

 

Бойовики, користуючись режимом припинення вогню, облаштовують свої вогневі точки дуже близько до українських позицій на півночі Донецька й намагаються взяти в напівкільце шахту “Бутівка” (інша назва – “Путилівська”), повідомляє ТСН.ua з посиланням на “2+2”.

Противник пристрілявся до шахти, і в ній уже немає справді безпечних місць. При цьому окремі позиції потенційно перебувають під перехресним вогнем ворога, відігнати якого бійці ЗСУ не мають права через оголошене перемир’я.

Так, про інтенсивність боїв свідчать сліди від куль на вцілілих стінах: відстань між дірками не перевищує 10-12 сантиметрів, розповів кореспондент “2+2” Олександр Завгородній.

“Бутівку” обстрілювали навіть тоді, коли на інших позиціях зберігався режим тиші.

За словами бійця із позивним “Сем”, який тримає оборону на вогневій точці, його позицію повільно оточують сепаратисти.

“Уже з восьмої стріляють постійно. Чотири точки – вкопали, і все. Вночі трасери так літають, що не можна навіть голову підняти та подивитися, звідки працюють”, – сказав військовослужбовець.

Прихисток для оборонців “Бутівки” – лише кілька вцілілих плит перекриття будівлі шахти, розповів кореспондент.

Бійці, що стоять на обороні шахти, витримують важкі удари, однак їм вдалось нещодавно вивісити новий прапор — вище і значно більший за попередні.

Читайте також:
Через обстріли бойовиків обвалилась шахта “Бутівка”, є загиблі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна