В Австрії чимало екс-регіоналів не втрачають жодної можливості накапостити Україні, – Геращенко

 

Австрія, яка головує з 2017 року в ОБСЄ, потребує посиленої уваги, оскільки в цій країні працює потужне проросійське лобі. Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко у “Фейсбуці“.

“В Австрії працює потужне проросійське лобі , тут “околачується” і чимало екс- регіоналів та регіоналок, які не втрачають жодної можливості напакостити Україні. Тому віденський напрямок у нашій міжнародній політиці потребує посиленої уваги”, – написала вона.

З її слів, в цій країні чимало політиків виступають за послаблення чи зняття санкцій проти РФ, виголошуючи при цьому наступні аргументи: “в нас немає сумнівів російського впливу на конфлікт на Донбасі, ми засуджуємо анексію Криму, але ж санкції не спрацювали, не зупинили війну , тому ці аргументи не працюють, потрібно шукати нові способи умиротворення- домовляння з Москвою…”.

Ірина Геращенко повідомила, що зустрілася з другим президентом Національної ради Карлхайнцем Копфом та членами комітету закордонних справ австрійського парламенту. Говорили і про двосторонній міжпарламентський діалог, і про необхідність продовження політики санкцій як єдиної стримуючої для Росії.

Крім того Геращенко обговорила з генсеком ОБСЄ Ламберто Заньєром систематичний недопуск місії СММ ОБСЄ на окуповані території та роботу Мінських груп і безпекову та гуманітарну ситуацію в зоні домовленого розведення військ на Донбасі.

“В контексті домовленостей про відведення живої сили на трьох визначених ділянках фронту особливу вагу має повноцінний, а не для галочки моніторинг СММ ОБСЄ ситуації в Золотому, Станиці Луганській і Петровському. І нас дуже тривожить недопуск бойовиками місії на певні ділянки, адже СММ має працювати там 24 години на добу щодня, а не короткими наскоками-наїздами. Я поінформувала генсека ОБСЄ, що місцеве населення в Станиці Луганській і Золотому стривожене відведенням  українських військових, яких люди сприймають як свій єдиний захист. І в цій ситуації це більш принципового значення набуває повноцінна і віддана робота СММ ОБСЄ, яка повинна мати доступ до всієї території конфлікту і чітко фіксувати в звітах та оприлюднювати всі факти порушень режиму тиші, всі факти недопуску на ті чи інші території, всі факти агресії і блокування роботи”, – написала перший віце-спікер.

Читайте також:
Жителі Станиці Луганської готують протести проти відведення ЗСУ

В ОБСЄ поскаржилися, як їх на Донбасі не допускають у місця розведення військ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна