Суд підтвердив законність поліцейської атестації в Україні

 

Окружний адміністративний суд Києва виніс рішення за позовом профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ про скасування наказу МВС щодо атестування поліцейських. Вердикт – атестація є чинною.
Про це інтернет виданню Новинарня повідомив адвокат Олег Волошинович, який представляє в суді інтереси Національної поліції.

“За наявною в нас інформацією, в задоволенні позову профспілки про скасування наказу відмовили”, – розповів Волошинович.

За його словами, рішення датоване 28 вересня 2016 року. Копію постанови представник НПУ матиме на руках завтра.

Таким чином, всупереч негативним прогнозам, Окружний адмінсуд Києва підтвердив законність атестації працівників Нацполіції в ході реформи органів внутрішніх справ.

Нагадаємо, судовий розгляд позову профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ про скасування наказу №1465 про порядок проведення атестації поліцейських триває з квітня цього року.

За висновком юристів, у разі скасування наказу 1465 міністра внутрішніх справ Авакова від 17 листопада 2015 року про проведення переатестації в процесі трансформації міліції в поліцію могла бути скасована вся переатестація міліціонерів по Україні, і позивачі цього не приховували.

Як писала Новинарня“, суд у цій справі пішов у письмове провадження ще 15 червня цього року. Про це суддівська колегія в складі Руслана Арсірія, Олексія Огурцова та Валерія Кузьменка.

Це означало, що розгляд справи й ухвалення рішення мали відбуватися не лише без доступу преси та вільних слухачів, а й без присутності осіб, які беруть участь у справі.
Як привід для переходу в письмове провадження було використано те, що одна з третіх сторін не з’явилася на засідання. Ішлося про одного з непереатестованих поліцейських, яких залучила до справи профспілка.

Раніше на суді адвокат Волошинович наголошував на тому, що профспілка працівників ОВС не може представляти поліцейських, адже Національної поліції на час створення цієї профспілки не існувало.
Представники профспілки цю тезу заперечували, але врахували у судовому протистоянні. Після того, як на засіданні 20 квітня суд оголосив перерву аж до 15 червня, профспілка зібралася на з’їзд, під час якого було внесено відповідні зміни до статуту.




Як повідомляла Новинарня, голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявляла, що суди можуть звести нанівець реформу поліції, задовольняючи позови непереатестованих співробітників старої міліції, які вимагають поновити їх на службі в органах.

За висновком громадських активістів, у судових розглядах за позовами конкретних неатестованих поліцейських суди найчастіше скасовують результати атестації. Таким чином очищення поліції в ході реформи – мінімальне.

Читайте також:
Звільнення з поліції оскаржило вже більше тисячі “старих ментів”.
Повна статистика позовів і судових рішень

Менти на атестації: хіт-парад найцікавіших діалогів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна