Після Порошенка Меркель поговорила про Донбас із Путіним

 

Президент Росії Володимир Путін та федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель узгодили графік контактів в “нормандському форматі” на різних рівнях. Про це повідомляє прес-служба Кремля за результатами телефонної розмови двох лідерів увечері 29 вересня.

Згідно з інформацією з Москви, співрозмовники “продовжили обговорення української проблематики в руслі активізації роботи із всеосяжного виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року”.

“Підкреслено доцільність синхронізації зусиль у сфері безпеки і з політичних аспектів врегулювання. У цьому контексті надана позитивна оцінка підписаній в рамках Контактної групи в Мінську угоді про розведення сил і засобів на лінії зіткнення в трьох пілотних точках, а також ролі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в забезпеченні дотримання режиму перемир’я”, – сказано в повідомленні.

“Звернувши увагу на ухвалене нещодавно керівниками Донбасу рішення про одностороннє припинення вогню, президент Росії висловив надію, що українська сторона, в свою чергу, утримається від збройних провокацій у зоні конфлікту і зробить, нарешті, реальні кроки щодо виконання своїх політичних зобов’язань”, – зазначили в Кремлі.

Зокрема, за інформацією прес-служби, “мова йде про здійснення амністії і конституційної реформи, надання Донбасу законодавчо закріпленого на постійній основі особливого статусу, проведення місцевих виборів”.

Нагадаємо, українська сторона наводить дані про невиконання бойовиками та російськими військами на Донбасі домовленостей про припинення вогню. Зокрема, 28 вересня внаслідок 25 обстрілів з боку НЗФ загинув один український військовий, ще двоє зазнали поранень.

Читайте також:
Олланд і Меркель обговорили з Путіним ситуацію в Україні

Кожен четвертий східний німець більше довіряє Путіну, ніж Меркель, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна