МЗС України: Заборона Росією Меджлісу – блюзнірство

 

У Міністерстві закордонних справ України вважають заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу блюзнірством щодо кримських татар. Про це агентству “Інтерфакс-Україна” заявила речник МЗС Мар’яна Беца.

“Фактично, заборона найвищого представницького органу кримськотатарського народу за надуманим приводом, так званої “боротьби з екстремізмом”, є відвертим блюзнірством російської окупаційної влади над правами кримських татар”, – сказала вона.

Беца також зазначила, що таке рішення було цілком очікуваним, і воно продовжує політику репресій, яку провадить РФ на окупованому півострові.

“Протягом двох років окупації Російської Федерація систематично порушує права людини і обмежує свободи в українському Криму”, – підкреслила речниця зовнішньополітичного відомства.

Беца зазначила, що МЗС України закликає всіх міжнародних партнерів продовжити тиск на РФ та активізувати дії щодо захисту прав людини в окупованому Криму, а саме – забезпечити безперешкодний доступ основних конвенційних моніторингових механізмів міжнародних організацій на територію окупованої півострова.

Як відомо, у четвер, 29 вересня, Верховний суд РФ остаточно визнав законною заборону Меджлісу кримських татар на території Росії як “екстремістської організації”. Таким чином, була відхилена апеляційна скарга представників Меджлісу.

Нагадаємо, 26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму заборонив діяльність Меджлісу на території окупованого РФ півострова.
Світова спільнота висловила рішучий протест у зв’язку з такими діями російської влади.
25 травня до Верховного суду Росії було подано апеляцію на рішення про визнання Меджлісу кримсько-татарського народу екстремістською організацією і заборону його діяльності.

Як відомо, члени Меджлісу протягом усієї анексії Криму Росією виступають з проукраїнською позицією.

Читайте також:
У Києві проходить мітинг проти заборони Меджлісу. ФОТО

Чубаров розповів, як працюватиме Меджліс після заборони окупантами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна