“Амбарна книга”: регіонали платили $1,2 млн. за прийняття держбюджету-2013

 

Національне антикорупційне бюро сьогодні, 29 вересня, отримало передані міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим документи з “чорної бухгалтерії” Партії регіонів. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” повідомила речниця НАБУ Світлана Олефіра.

“НАБУ сьогодні отримало передані паном Аваковим документи з “чорної бухгалтерії” Партії регіонів, вони вже вивчаються детективами НАБУ. Я вважаю, що після вивчення вони будуть додані до того кримінального провадження, розслідування якого вже ведеться НАБУ”, – сказала Олефіра.

Речниця додала, що озвучувати будь-які прізвища з цих документів відомство не має права, бо це завадить слідству.

“Зайва публічність і розголос цих відомостей може перешкодити проведенню досудового розслідування. Тому до повідомлення певним особам про підозру, досудове розслідування триває і будь-які дії, будь-які прізвища, будь-які процесуальні моменти, які відбуваються під час розслідування, ми озвучувати згідно з законом не маємо права”, – пояснила речниця.

Раніше у четвер міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що МВС передасть Національному антикорупційному бюро кілька оригіналів документів з “чорної бухгалтерії” Партії регіонів.

Він оприлюднив фото кількох аркушів з іменами й підписами людей, які отримали певні грошові кошти.

chorna-buhgalteriya-partiyi-regioniv-vid-avakova

Зокрема, на першому аркуші видно дані про платіж: “04.12.2012 Калюжний В.А. – 1200000 доларів – ВР голосування за бюджет”.

Очевидно, ідеться про розрахунок через народного депутата від Партії регіонів VII скликання Віталія Калюжного з якимись політичними силами за голосування в парламенті за держбюджет 2013 року на суму 1,2 млн. доларів США.

Нагадаємо, 28 травня ц.р. видання “Дзеркало тижня” оприлюднило інтерв’ю з екс-заступником голови СБУ Віктором Трепаком, який заявив, що передав у НАБУ “амбарну книгу” Партії регіонів часів перебування при владі Віктора Януковича. Ідеться про опис руху готівки в чорній партійній касі ПР – розрахунки з різними посадовцями й політиками за рівні послуги, що може свідчити про корупцію й підкуп конкретних осіб.
Депутат Сергій Лещенко отримав частину того самого матеріалу й оприлюднив його в інтернеті.

У червні глава МВС Арсен Аваков заявив, що частина “чорної бухгалтерії” Партії регіонів потрапила до Міністерства внутрішніх справ взимку 2014 року.

 

Читайте також:
НАБУ ідентифікувало почерки в “амбарній книзі” Януковича

В “амбарній книзі” ПР знайшли Кінга, Кірш та “Свободу”

В “амбарній книзі” Януковича фігурує керівник передвиборчого штабу Трампа, – НАБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна