“Алко-мор”: число жертв отруєння сурогатом зросло до 35. Зловмисник відправляв пійло у 5 регіонів

 

Кількість померлих в Україні від отруєння сурогатним алкоголем за останні дні зросла до 35 осіб. Про це повідомляє прес-центр Держспоживслужби 29 вересня станом на 17:00.

За інформацією головного управління Держспоживслужби в Харківській області, в регіоні зареєстровано 58 випадків отруєнь сурогатами алкоголю, з них 25 осіб – померли.

За даними судово-медичної експертизи, у 10 померлих виявлено метиловий спирт.

Крім цього, за даними головного управління Держспоживслужби в Донецькій області, з 25 вересня 2016 року по 28 вересня 2016 в центральну районну лікарню міста Лиман доставлені 9 постраждалих від отруєння сурогатами алкоголю. З них 5 осіб померло, в реанімаційному відділенні у важкому стані перебуває 1 хворий, у терапевтичному відділенні у стані середньої тяжкості – 2 хворих, 1 людина виписана додому в задовільному стані.

У Луганській області в місті Рубіжне зареєстровано 2 летальних випадки після вживання алкоголю, придбаного через інтернет.

У Миколаївській області серед мешканців мікрорайону Тернівка міста Миколаєва у період з 21 по 24 вересня померло 5 осіб, за результатами судмедекспертизи у померлих виявлено в крові метанол.

Організатор виготовлення сурогатного алкоголю, від отруєння яким у Харківській області загинули понад 20 осіб, і три його спільники затримані. Заарештовано трьох власників магазинів, які реалізовували цю продукцію.

Затримання реалізаторів пійла проведено також на Донеччині.

Читайте також:
За два дні на Харківщині й Донеччині від сурогатів алкоголю померли 28 людей

Співробітники МВС виявили цех, в якому виготовлявся сурогатний алкоголь, що спричинив масове смертельне отруєння.

Сурогатний спирт, яким отруїлися понад півсотні людей, проганялася через очисник і змішувався водою з-під крана., повідомляє прес-служба ДФС України.

Працівники слідчо-оперативних підрозділів податкової міліції встановили, що 27-річний харків’янин здійснював незаконне виготовлення горілки й коньяку. Для свого бізнесу людина використовував метиловий спирт. Розбавляючи його водою, чоловік розливав отриманий алкоголь у пляшки й упаковки тетрапак.

Чоловік знав, що купує технічний спирт.За порадою постачальника він з подільниками встановив в гаражі і квартирі обладнання для очищення води, через яке проганялась сировина. Після цього зловмисники змішували цю рідину з водою з-під крана.

Бізнесмен і його товариші встигли переслати сурогат, який продавали по 250 грн. за 10 літрів, у п’ять регіонів України.

Під час допиту затриманий організатор зізнався, що, вже знаючи про смерть в Харківській області, отримав чергову партію технічного спирту – 4 тис. літрів, яку відвіз в гараж.

Крім затримання учасників злочину, на сьогодні вже встановлено два підпільних цехи та місце зберігання спирту. Один із цехів – це гараж, де стояв обладнання для “очищення” спирту і виготовлення з нього горілки або коньячного товару. Другий склад – квартира в багатоповерховому будинку. Там же друкувалися і марки акцизного податку.

Як зазначає Держспоживслужба, на сьогодні алкогольні отруєння займають лідируючу позицію серед побутових отруєнь. На частку алкоголю припадає більше 60% усіх отруєнь, що завершуються летально.

Причому 98% постраждалих від отруєння гинуть до госпіталізації, тобто до початку надання медичної допомоги.

Лікування алкогольного отруєння вимагає введення ряду медикаментозних засобів. У більшості випадків лікування алкогольного отруєння здійснюється у відділеннях інтенсивної терапії лікарень. Невчасно й неправильно надана перша допомога часто призводить до смерті.

При появі перших ознак отруєння (нудота, багаторазова блювота, запаморочення, сповільнення дихання, серцева аритмія, піт на лобі, ослаблення пульсу) необхідно терміново звернутися за кваліфікованою медичною допомогою.

“Знання ознак таких інтоксикацій допоможе не тільки своєчасно отримати невідкладну допомогу, але й врятувати собі життя. Самолікування або ігнорування ознак отруєння призводить до летальних випадків”, – зазначають у ДСПБХПЗС.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна