Україна та НАТО підписали угоду щодо охорони інформації з обмеженим доступом

 

Між урядом України та НАТО відбулось підписання міжнародної угоди – адміністративних домовленостей щодо охорони інформації з обмеженим доступом. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Від української сторони угоду підписав голова СБУ Василь Грицак.

Зазначається, що угода деталізує процедури взаємної охорони інформації з обмеженим доступом, передбачені загальною Угодою про безпеку між Україною і НАТО від 1995 року, та має наблизити відповідні національні процедури до натівських стандартів.

“Підписання угоди – це ще один крок для поглиблення співпраці між Україною та НАТО”, – зазначив Грицак.

Він додав, що для країни підтримка Альянсу в розбудові сектору безпеки дуже важлива.

За його словами, концепція реформування, яка перебуває на розгляді РНБО, передбачає перетворення СБУ в справжню службу безпеки, яка стоїть на сторожі українського народу, в службу, яка відповідає євроатлантичним стандартам.

Також сьогодні в Національній академії СБ України заплановано відкриття циклу навчальних курсів з реформування служб безпеки, організованих Міжнародним секретаріатом НАТО. Передбачається, що до кінця року іноземні партнери поділяться своїм досвідом з удосконалення законодавства у сфері безпеки і оборони, реалізації заходів реформування, комунікації із суспільством тощо.

Читайте також:
Екс-глава Пентагону назвав передумови вступу України в НАТО

НАТО готове сприяти Україні в боротьбі проти агресії Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна