Суд у Грузії санкціонував арешт керівника Одеської поліції

 

Тбіліський міський суд у Грузії розглянув клопотання прокуратури та санкціонував (заочно) арешт керівника Одеського обласного управління Національної поліції України Георгія Лорткіпанідзе у якості запобіжного заходу.

Як повідомляє головна прокуратура Грузії, Лорткіпанідзе підозрюють у перевищенні службових повноважень під час розгону мітингу опозиції  Грузії 26 травня 2011 року, за часів президентства Михеїла Саакашвілі.

Раніше посадовця викликали на допит у якості свідка на 21 вересня. Однак Лордкіпанідзе не з’явився до слідчих, пояснивши це тим, що має виступати на парламентських слуханнях у Києві.

Як повідомляє “Грузія. Online“, адвокат Георгі Гелхаурі зачитав у залі суду заяву Лорткіпанідзе, у якій той обіцяв взяти відпустку і після 15 жовтня приїхати до Грузії задля спілкування зі слідчими та участі в суді.

Лорткіпанідзе також вважає, що виклик на допит пов’язаний із парламентськими виборами в Грузії, призначеними на 8 жовтня.

“У цій справі, я вже не раз раніше допитувався і розказав слідству всю наявну інформацію. З цього приводу мені нічого додати і про це я так само свого часу сказав слідству. Після надання вичерпного свідчення протягом трьох років я перебував в Грузії, і в прокуратури до мене додаткових питань не виникало”, – заявляв чиновник, якого цитує “Українська правда”.

12 листопада в Тбілісі має відбутися чергове засідання у справі нинішнього керівника Нацполіції Одещини, який отримав українське громадянство.

За даними прокуратури Грузії, 26 травня 2011 року внаслідок розгону мітингу загинули дві людини, 250 осіб отримали травми, близько 800 демонстрантів були незаконно арештовані.
Тбіліський міський суд виніс вирок у цій справі стосовно колишнього міністра внутрішніх справ Грузії Вано Мерабішвілі. Він засуджений на 4,5 роки і відбуває термін ув’язнення. Лордкіпанідзе був його заступником.

Як відомо, нинішня грузинська влада вимагає притягнення до відповідальності також екс-президента Михеїла Саакашвілі, який виїхав із Грузії, отримав громадянство України і є головою Одеської ОДА.

Читайте також:
Саакашвілі висуває замість себе на виборах у Грузії дружину-голландку. ВІДЕО

Євросуд визнав частково незаконним арешт у Грузії прем’єра часів Саакашвілі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна