США погрожують вийти з коаліції з Росією в Сирії, якщо та не понизить градус агресії

 

Держдепартамент США погрожує Російській Федерації тим, що Сполучені Штати припинять співпрацю з Росією у справі мирного врегулювання в Сирії, якщо не буде припинено насильство у сирійському місті Алеппо і не буде відновлено перемир’я. Про це інформує Reuters.

“Держсекретар Джон Керрі повідомив у телефонній розмові з російському міністру закордонних справ Сергію Лаврову, що США виловлюють “серйозну стурбованість погіршенням ситуації в Сирії” і заявив, що Вашингтон вважає Москву відповідальною за ситуацію, в тому числі із застосуванням запалювальних бомб для бомбардування міста”, – цитує агенція офіційного представника Держдепартаменту Джона Кірбі.

Як відомо, з часу завершення тижневого перемир’я 19 вересня сирійська армія за підтримки російської авіації не припиняє бомбардувати Алеппо.

Одним із кричущих випадків став авіаудар Росії по гуманітарному конвою ООН, внаслідок якого загинула 21 особа.

25 вересня ЄС і США оприлюднили жорстку заяву з приводу дій російської воєнщини в Сирії.

Читайте також:
Від удару російської авіації загинуло щонайменше 25 цивільних жителів Алеппо

Французький екс-міністр пояснив логіку “реальної політики”,
за якою Європа скасує санкції проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна