Після розслідування катастрофи МН17 Путін відмовиться від підтримки бойовиків, – Навальний

 

Один із лідерів російської опозиції Олексій Навальний вважає, що за підсумками міжнародного розслідування катастрофи рейсу МН17 президент РФ Володимир Путін може відмовитись від підтримки бойовиків Донбасу. Про це голова Партії прогресу РФ написав на своєму сайті.

Такий висновок Навальний зробив на підставі допису “улюбленого журналіста Путіна” Андрія Колесникова в газеті “Коммерсант”. Опозиціонер вважає, що Колесников у справі малайзійського “Боїнга” передає план Кремля.

“Дуже цікаву річ транслює «улюблений журналіст Путіна» – Андрій Колесников. Саме транслює, а не виражає свою думку, з тексту це очевидно”, – зазначає Навальний, наводячи цитату:

“Російський президент, не виключено, хоче, не довіряючи до кінця нікому, отримати ще один канал інформації – розраховуючи на те, що розшифровка “чорних ящиків” пройде під контролем великої кількості фахівців із різних країн… (…)

І якщо зрештою в якийсь момент раптом з’ясується, що ополченці до цього (збитого “Боїнга”) все-таки мають відношення – це радикально змінить ставлення [Путіна] до них. Навіть якби виявилося, що випадковість там, наприклад, якась фатальна…

Нізащо загиблі діти, і дорослі теж, і люди похилого віку – це все ж таки для нього (Путіна) червона лінія, за яку він не може переступити. Покривати тих, хто це зробив, – знаючи, що вони це зробили… Ні, цей гріх він на душу не візьме. Воно того не варте.

Але щоб не переступити, він повинен знати, хто це зробив. Все, що він міг отримати від своїх джерел, він, мабуть, отримав. Тепер він хотів би отримати від чужих. І звичайно, не від співробітників СБУ – з ними вже зовсім усе зрозуміло.

Якщо, повторюю, з’ясується, що бійці опору (бойовики ДНР” – “Н”) і справді не дізналися про те, що Boeing збитий, тільки за уламками літака й останками пасажирів, які на них посипалися, – то буде раз і назавжди переглянута вся політика відносин з бійцями опору. Так, Володимир Путін відмовиться від них“, – пише Колесников.

Олексій Навальний резюмує: “Типу, Путін не знає, хто збив літак, але якщо це (раптом) ополченці, то він від них відмовиться”.

“Такий явний сигнал західній громадській думці, – констатує Навальний і додає: – За цим, судячи з усього, піде тактика «правду не впізнає ніхто», «багато є різних думок» і «не все так однозначно»”.

Сам Олексій Навальний стверджує: вже немає сумнівів у тому, що “Боїнг” на Донбасі збили “ополченці і Росія, яка за ними стоїть”.
“Ну збили помилково, це ж війна, з ким не буває”. І СРСР збивав корейський лайнер, і американці збивали пасажирський літак Ірану, нагадує Навальний.
Відтак він закликає російську владу визнати помилку, виплати компенсацію родичам потерпілих і хоч трохи поліпшити реноме Росії на Заході.

“Хіба від цього Земля налетить на небесну вісь? ЧиКрим назад відберуть? Нічого не зміниться в гірший бік, навпаки, громадська думка в європейських країнах пом’якшиться. Всі ці пекельні перші шпальти (західних газет, які обвинувачують Путіна в катастрофі MH17) відійдуть. Адже сьогоднішня наша позиція (включаючи те, що сказав Колесников) сприймається як “мало того, що літак збили, так ще й збиткуються”, – заявляє Навальний.

Читайте також:
Москва продовжує брехати, ніби їхній “Бук” в Україну не заїджав

Як відомо, літак “Боїнг-777” компанії Malaysian Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, 17 липня 2014 року був збитий над територією Донецької області. На борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи рейсу МН17 дійшла висновку: лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК “Бук”, доставленого з території Росії. 28 вересня слідчі навели документальні докази цього і збирають інформацію для визначення конкретних фігурантів справи.

Раніше різні незалежні розслідувачі довели, що причиною катастрофи став постріл бойовиків “ДНР” із зенітно-ракетного комплексу “Бук” 53-ї бригади збройних сил Росії. Визначено навіть його номер.
Росія спростовує свою причетність до збитого лайнера.

Читайте також:
Офіційно: “Боїнг” на Донбасі збили російським “Буком” із території бойовиків

За що отримав Георгіївський хрест російський офіцер із підрозділу,
який, імовірно, збив Боїнг MH17

МЗС України: Звіт Спільної слідчої групи щодо MH17
– крок до міжнародного трибуналу над РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна