За сприяння хорватського футболіста оздоровилася тисяча дітей і військових ЗС України

 

У вівторок, 26 вересня, в хорватському курортному місті Омиш відбувся День України.

Як відомо, зараз у Хорватії перебувають на реабілітації 50 українських військових та відпочивають 150 дітлахів з України. Серед них – діти тих, хто віддав життя за Україну, поранених бійців, діти переселенців.

День розпочався із футбольного матчу між українськими та хорватськими військовими.

Українські військові здобули перемогу, обігравши хорватських колег на один м’яч. “Хлопці, попри те, що ще не зовсім відновилися після поранень, боролися до останнього, – інформує сайт Міноборони. – Далі на футбольне поле вийшли діти. Українські дітлахи грали проти місцевої дитячої команди. Тут уже перемогла, звісно, дружба”.

Вечір завершився концертом дітей, які приїхали на морський відпочинок до мальовничого Омиша з різних куточків України.

Святковий День України на березі Адріатики відбувся завдяки відомому меценату Івіці Піричу, на запрошення якого діти та військові відпочивають у Хорватії. На свято також завітав посол України в Республіці Хорватія Олександр Левченко, інформує прес-служба МОУ.

Як відомо, Івіца Пірич – хорватський футболіст, екс-півзахисник, який у 2003-2007 роках грав в Україні за київський “Арсенал” та навіть відкрив у Києві кафе “Спорт-Крепс”.
У серпні 2016 року Пірич став почесним консулом України в Хорватії.
Починаючи з 2014 року, завдяки благодійнику Івіці Піричу майже тисяча українських військових та їхніх дітей відпочили в дружній Хорватії.

Під завісу Дня України в Омиші українські “кіборги”, захисники Донецького аеропорту, передали Івіці пам’ятний подарунок. Це осколок снаряду, який прилетів від ворога у ДАП. Назвали цей знак хлопці оригінально: “Подарок русского мира”.

“Важливо те, що вручали його дружини та діти наших бійців, які загинули там, в аеропорту”, – зазначає сайт МОУ.

Також Івіца Піріч отримав прапор підрозділу Збройних сил України, на якому залишили свої побажання та слова вдячності діти тих, хто віддав життя за українську Незалежність.

Читайте також:
Посол України в Хорватії – послу Росії: дружба можлива лише після Гаазького трибуналу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна